brygghuset – utfordringer og løsninger
Industrielt utstyr for brygghuseffektivitet
Høyt energiforbruk, ingredienstap, høyt vannforbruk og ødeleggelse er bare noen av de vanligste problemene i vørterproduksjon. Rengjøring og tilgroing kan også påvirke prosesstider, og så er det problemet med hva som skal gjøres med trub og brukt korn.
Høyt energiforbruk, ingredienstap, høyt vannforbruk og ødeleggelse er bare noen av de vanligste problemene i vørterproduksjon.
Preparering av vørter
Utfordring
- For vått brukt korn
Løsning
- Avvanning av brukt kornAlfa Laval Decanterere
Løsning
- Avvannet brukt korn opptil 70 % fuktighet
Utfordring
- Høyt energiforbruk
Løsning
- Energigjenvinningssystem medAlfa Laval Plate varmevekslere
Løsning
- Energireduksjon på opptil 40 % ved gjenbruk av energi fra vørterkoking til oppvarming av etterfølgende brygg
Utfordring
- Dårlig varmeoverføring på grunn av tilsmussing av bryggekjelen og dårlig rengjøring
Løsning
Resultat
- Å bytte ut spraykuler med roterende jet-hoder som håndterer strømningsdeler for å rengjøre alle bryggekjelens indre overflater, bidrar til bedre effektivitet og hygiene i bryggeriet.
Whirlpool
Utfordring
- Vørterkvalitet
- Vørtertap
- Ineffektiv trub-separasjonssekvens
- For våt trub forårsaker nedstrøms- og avhendingsproblemer
Resultat
- Forbedret vørterklarhet før avkjøling
- Gjenvinning av tapt vørter siden trub øker samlet utbytte
- Forkortede prosesstider og forbedret trubseparasjon
- Betraktelig tørrere trub (som kan selges som fôrtilsetningsstoff)
- Mindre risiko for tilgroing av kjøler
- Redusert spyling og energiforbruk mellom brygginger