Pasteurisering
Pasteuriseringsprosesser krever høy grad av sikkerhet, hygiene og prosesskontroll. Pasteurisering av melk er en krevende prosess, som må tilfredstille alle gjeldende retningslinjer. Etter UHT behandling, må aseptiske forhold ivaretas. Kvaliteten på prosesskomponentene er viktig, med god kontroll på produktflyt og pålitelige og effektive varmevekslere som sentrale element.
Utvalgt innovativt utstyr fra Alfa Laval
Alfa Laval LKH sentrifugalpumpe
• Øker prosessproduktiviteten og gir høy effektivitet og varsom produkthåndtering
• Optimalisert innvendig geometri og profilerte O-ringer, egnet for rengjøring på stedet (CIP), gir eksepsjonelle hygienenivåer
• EHEDG-sertifisert
Alfa Laval Unique Control LKB
• Den integrerte og pålitelige føle- og kontrollenheten eliminerer kostbare prosessavbrudd
• Ultrabestandig mot normal slitasje i meierimiljøer, som gir pålitelig hygienisk drift
Alfa Laval FrontLine
• Ideell for hygieniske prosesser som krever optimalisert ytelse, varsom produktbehandling, lange driftstider og utmerket rengjøringsytelse
• Lett å holde ved like, noe som gir mer oppetid og lavere kostnader
Alfa Laval strømningstransmitter
Nøyaktig også når produktene har ulike viskositeter, tettheter og temperaturer, og uten behov for å gjøre justeringer
Optimering av ally prosesser
High standard of hygiene
OLEŠNICE CHEESE PLANT, CZECH REPUBLIC, With reliability, health and safety as their prime concerns,the dairy management decided to replace the old pasteurizers with the new Alfa Laval FrontLine Heat Exchanger with Gemini double wall plates. “Owing to our limited space, it was a bit of a struggle to get the heat exchangers into position. But since then, we haven’t had a single problem with them,” says Šlégr. According to Šlégr, the new pasteurizers have already passed a short and unintended endurance test, when pressure in the pipes briefly reached 6 bar. “The bearings in the old unit would already have blown,” he believes. The two new plate heat exchangers are scheduled to run 365 days a year, 5 a.m. to 6 p.m., with different temperatures for each end product: 98°C for milk and 74°C for cheese.