Ølfiltrering og behandling – utfordringer og løsninger

.

Ølfiltrering

Kiselgur eller kryssflytfiltrering er vanlige filtreringsprosesser for å fjerne nesten all gjær og andre uønskede stoffer som kan ødelegge øl.

Beer filtration 640x360

Utfordring

  • Oksidasjon under ølfiltrering

Løsninger

Resultat

  • Avluftet vann hindrer oksygenopptak under filtrering for å bevare ølkvaliteten
  • Separatorer bidrar til å redusere frekvensen av CIP og bruk av forbruksvarer
.

Gassblanding, alkoholjustering, tilsetningsstoffer

Kullsyre er naturlig for brygeprosessen, og det er viktig å sikre konsentrasjonen på optimalt nivå for perfekt ølstruktur og smak.

cerveza industria ALfa Laval

Utfordringer

  • Lav CO2 konsentrasjon i fermentoren
  • Behov for forskjellige CO2-konsentrasjoner i sluttprodukter
  • Langsomt og upresist utstyr

Resultat

  • Presis CO2-injeksjon under produksjon
  • Utjevning av CO2 konsentrasjon på forespørsel
  • Individuelle innstillinger for oppskrifter kan lagres
  • N2injeksjon på etterspørsel (for tykt kremaktig øl)
  • Alkohol/Plato-innholdsjustering med avluftet vann
.

Blanding i lyse øltanker

Blanding i lyse øltanker (BBT) er nødvendig for partidosering og homogenisering, eller når du vil lage produkter som Shandy eller Radler.

Soft drink production 640x360

Utfordring

  • Refermentering i flaske (ved gjær- og sukkerdosering før flaskebehandling)

Resultat

  • Rask blanding for aktiv tankhomogenisering
  • Mobil enhet (kan flyttes mellom tanker)

 

.

Bryggeutstyr for fjerning av alkohol

Det er anslått at innen 2020 vil så mye som 20 % av alt solgt øl falle inn i kategorien "sunn", dvs. med alkoholinnhold fjernet. Dette er et område som det må tas hensyn til av alle bryggerier når de tilbyr nye produkter til forbrukere.

Botellas de cerveza

Utfordring

  • Trenger å ta hensyn til lavalkoholmarked

Resultat

  • Reduksjon av skadelig termisk påvirkning
  • Minimalt tap av smak
  • Generering av omvendt osmotisk (RO) vann
  • Enkel tilkoblingsprosess

 

  

Resultat

  • Effektivt og skånsomt med ett gjennomløp for å produsere smakstilsatt øl
  • Enkelt å legge til alkoholfri bryggekapasitet uten behov for større kapitalinvesteringer.
.

Pasteurisering av håndverksøl

Pasteurisering (dvs. høy temperatur) er den klassiske metoden for å ødelegge mikroorganismer i siste trinn før ølemballasje.

Beer and cider production 640x360

Utfordringer

  • Mikrobiologisk ustabilitet
  • Oksygenplukking under overføring/prosess

Resultat

  • Alle mikroorganismer ødelagt
  • Regulerer og pasteuriserer variable strømmer
  • Ingen CO2-oppbrudd under høytemperaturtrinn
  • Hygienisk og kompakt
  • Individuelle oppskrifter kan lagres
.

Steril filtrering

Mange bryggerier velger nå steril filtrering som et alternativ til pasteurisering fordi dette gjør det mulig å fjerne uønskede mikroorganismer før øl fylles i flasker eller på fat.

Boston Beer case 640x360

Utfordringer

  • Mikroorganismer kan påvirke ølkvalitet og smak
  • Termisk behandling kan forårsake nedbrytning

Resultat

  • 100 % bakteriell retensjon uten termisk nedbrytning
  • Ingen effekter på produktets smak
  • Lavt oksygenopptak ved oppstart og så å si null produksjonstap
.

La oss ta en prat

Få et tilbud

Hvilke løsninger er du interessert i? *

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.