brygghuset – utfordringer og løsninger
Preparering av vørter
Treg vørterproduksjon, høyt energiforbruk, ingredienstap, høyt vannforbruk og ødeleggelse er bare noen av de vanligste problemene i vørterproduksjon og fermentering. Vanlige problemer som vi har ekstraordinære løsninger for slik at brygghusytelsen kan øke.
Utfordring
- Oksidasjon under masking og risiko for å bli doven
Løsning
Resultat
- Økning i utbytte ved å trykke ut alle øllinjer med avluftet vann
- Forbedret smaksstabilitet og holdbarhet for øl
Whirlpool
Separasjon av trub, pelletisert eller hel humle fra vørteren din
Utfordring
- Tap av vørter og betydelig ølavfall
- Høy overføring av faste stoffer til vørterkjøler kan forårsake forurensning;
- Potensiell høy avfallshåndteringskostnad for avfallstrub
Resultat
- Gjenopprett 99 % av vørteren som ellers hadde gått tapt som trub, noe som gir mer øl
- Redusert virvlingstid og mindre energi- og vannforbruk
- Høyere humleutnyttelse fra motstrømsskylling av faste stoffer
- Redusert avfallsbehandling og redusert forurensning/tilstopping i vørterkjøleren
- Konverter trub til verdifullt biprodukt
Vørterkjøling
Kjøl vørteren din etter koking
Utfordring
- Høye energikostnader
Løsning
Resultat
- Energireduksjon på opptil 40 % ved gjenbruk av energi fra vørterkoking til oppvarming av etterfølgende brygg