Intelligent Whirlpool System

Øk bryggeproduksjonen med vørtergjenvinning fra virveltanken, samtidig som du opprettholder vørterkvaliteten samt reduserer energi- og vannforbruk ved hjelp av Intelligent Whirlpool System (IWS).

Intelligent Whirlpool System

Raskt og fleksibelt virveltanksystem

  • Reduser virveltanktapet helt ned til maks 0,1 %
  • Dermed øker bryggeproduktiviteten med 1–3 % i bryggerier og mye mer i tørrstoffintensive håndverksbryggerier
  • Oppretthold eller øk vørterkvalitetsparameterne, hovedsakelig på grunn av opptil 10–20 % kortere virvelprosesseringstid – basert på en teknisk valideringsrapport av VL
  • Ha 100 % prosessporbarhet (gjenopprettet vørter tilbake til samme brygg)
  • Gjør trubavfall til verdifullt biprodukt som for eksempel fôr
Alfa Laval Intelligent Whirlpool System (IWS) fungerer sammen med våre Foodec-dekanterersentrifuger for å levere uovertruffen effektivitet. Kortere virveltid forbedrer vørterkvaliteten, samtidig som driftshastigheten økes. IWS gjør det mulig å oppnå høyere humleutnyttelse ved å separere resterende faste stoffer i dekantereren. Det minimerer tilgroing og avleiring i vørterkjøleren og reduserer trubmengden i fermenteringen. IWS er ​​egnet for bryggstørrelser større enn 50 hl (43 bbl). Den optimaliserte Alfa Laval IWS-løsningen har en fullautomatisert, forhåndsdesignet, kompakt, modulær dekantererløsning med skalerbare utstyrsstørrelser. Dette gir optimal investeringskostnad for kundene, kombinert med rask og enkel oppstart og drift.

Hvordan det virker

.

Slik fungerer det

Ved å introdusere Alfa Laval Intelligent Whirlpool System (IWS), legger Alfa Laval til en dekanterersløyfe til eksisterende virvelprosess. dekanterersløyfen fungerer parallelt med virvelprosessen. Virveltankprosessen er ikke endret. Den bør effektivt sedimentere all trub og humlefaststoffer i bunnen, som før. dekanterersløyfen er tilsatt for å fjerne alle faste stoffer fra virvelen under virvelprosessen.

Faststoffer fra kjeglen i virvelbunnen blir pumpet til Alfa Laval Foodec-dekantereren. dekantereren skiller klar vørter fra trubstoffene. Klar vørter sendes tilbake til virveltanken eller nedstrøms til vørterkjølerlinjen, før virveltanken er helt tom. Trub og humlefaststoffer blir effektivt separert fra dekantereren blir fjernet fra prosessen. Dette transporteres til brukt korn, og sammen selges det som dyrefor.

Sammenligning med tradisjonell virveltank, uten dekanterersløyfe:

  • Da alle faststoffer pumpes fra virveltanken til dekantereren før virveltanken tømmes helt, er det ingen gjenværende fastestoffer i bunnen av virveltanken. Tvert om, er virveltanken fri for faststoffer. Det er ikke nødvendig å spyle trubstoffer fra virveltanken etter prosessen, noe som sparer vann- og tidsforbruk.
  • Etter hvert som alle de faste stoffene faller mot bunnen av virvelstrømmen pumpes de umiddelbart fra virvelstrømmen til dekantereren, slik at det ikke er noen faste stoffer som festes til bunnen av virveltanken når denne er i ferd med å tømmes. Arbeidet med truboverføringen på slutten av tømmingen reduseres, og det er ikke nødvendig å senke hastigheten på virvlingen mot slutten. Dette forkorter også den totale tiden på virvleprosessen.