Komplett anlegg for Indias største produsent av ikke-GMO soyaproteinisolat

Et komplett anlegg ble prosjektert, konstruert, installert og satt i drift av Alfa Laval for en stor matvareprodusent i India. Selskapet er en langvarig kunde av Alfa Laval, og har kjøpt flere separatorer, varmevekslere og strømningskomponenter for meieriet samt olje- og fettsiden av virksomheten i mange år. Som et resultat, da de bestemte seg for å gjøre dette strategiske grepet inn i markedet for soyaproteinisolat, var Alfa Laval det åpenbare valget.

DATO 2024-09-12
Soy plant protein

"I dette anlegget bruker vi nesten alle kjerneproduktene våre, og i et betydelig antall - 9 dekantere, 4 separatorer, 3 membransystemer og 1 fordamper, i tillegg til strømningskomponenter som pumper og ventiler og Alfa Lavals hygieniske koblinger", sier Pankaj Maheshwari, VP Alfa Laval Food Systems, India. "Dette er et komplett soyaforedlingsanlegg i et nytt marked og åpner nye muligheter i India og globalt. Vi samarbeidet med kunden vår og utviklet den gjennom tester i vårt testsenter, og dette er en kunnskap vi vil bruke i vårt arbeid med andre kunder fremover med Alfa Laval-teknologi." 

Soyaproteinisolat er en svært raffinert og renset form for ikke-GMO soyaprotein. Den er laget av avfettet, ristet soyagryn, der de fleste anre komponenter enn protein, nemlig fett og karbohydrater, er fjernet. På grunn av dette har den en veldig nøytral smak og brukes hovedsakelig til å øke proteininnholdet, forbedre fuktighetsbevaringen og forbedre teksturen til kjøtt, vegetariske og veganske produkter.  

"Dette prosjektet er et godt eksempel på hva som kan oppnås med godt samarbeid og åpne diskusjoner," sier Sumit Pingle, Alfa Lavals industrisjef for protein. "Helt fra starten av har det vært et konstruktivt partnerskap. Det har vært spennende å være med på noe nytt, og at det har blitt en slik suksess - til gjensidig nytte."

Sustainable Feedstock fir tree CMYK

I 2022 hadde det globale markedet for soyaproteinisolat en verdi på 2 987 millioner USD eller 2 724 millioner EUR. Soyaproteinisolat er et viktig tilsetningsstoff for å øke proteininnholdet i plantebaserte matvarer i en tid med økende forbrukerpreferanser for mer bærekraftige matalternativer.  

Markedet forventes å nå en verdi på 4 152 millioner USD eller 3 787 millioner EUR innen 2033, med en CAGR på 3 prosent i prognoseperioden mellom 2023 og 2033.

Soyaproteinisolat spiller en stadig større rolle i produksjonen av morsmelkerstatning og næringsmidler, ferdigretter og -mat, helsedrikker og plantebaserte kjøtterstatninger. I tillegg øker etterspørselen etter organisk soyaproteinisolat igjen på bakgrunn av forbrukernes bevissthet og preferanser for bærekraftige matalternativer.  

Veksten i markedene i Asia-Stillehavsregionen drives hovedsakelig frem av preferanser for rene merker, og først og fremst på grunn av økt oppslutning fra mer velstående forbrukersegmenter. (Kilde: Future Market Insight, 2023)

Viktige prosesser

Utslippsbesparelser

Så å si null karbonutslipp i Alfa Lavals montering av dekantere, fordi alle Alfa Lavals produksjonsanlegg for dekantere utelukkende drives av fornybare energikilder

cleantech emission savings

Drivhusgassutslippene fra animalske matvarer er vanligvis dobbelt så høye som fra plantebaserte matvarer (FAO, 2021).

Bærekraftig mat

Høyere ekstraksjonsutbytte

Sustainable Food

Mer protein bidrar til å tette gapet på 70 prosent mer mat som trengs i 2050.