Revos concentration system
Alfa Laval Revos™ concentration system uses high-pressure, low-temperature reverse-osmosis technology to remove water from beer, wine and cider after fermentation to produce a quality concentrate with up to 22% alcohol by volume (ABV). When rehydrated it has the same taste, aroma, minerals and alcohol content as the original product.
Compact, economical and energy-efficient beer and beverage concentration system
- Up to 80% lower transport costs due to reduced concentrate shipping volumes for rehydration at bulk packaging facilities or at points of sale
- Save valuable floor space at the point of sale, such as bars and restaurants, by rehydrating concentrate only at the time of serving
- Preserve the flavour, aroma, minerals and alcohol content of the original beer or beverage due to low-temperature, patented two-pass processing
- Highly versatile system for beer and beverage concentration
Increase beer and beverage stability while reducing distribution and shipping costs with the Alfa Laval Revos concentration system.
The Revos concentration module is a two-pass high-pressure, low temperature reverse osmosis system, capable of concentrating alcoholic beverages, including beer, wine and cider. The product is chilled, and, in the first pass, pumped across proprietary spiral-wound membranes. At high pressure, water permeates through the membranes, concentrating the product while retaining up 22% alcohol by volume. Proteins, sugars, aromas and minerals are retained in the beer and beverage concentrate due to the tight pore structure of the membranes. The second pass allows for the recovery and retention of alcohol and aromas that escaped during the first pass of concentration.
Sett Alfa Laval Revos konsentrasjonssystem på prøve. Send åtte fat med øl eller drikke til ett av Alfa Lavals to teststeder (enten i USA eller Danmark) og delta i en testing og ytelsesgjennomgang på stedet.
Du kan også leie og teste en enhet i kommersiell skala for å bestemme konsentratgjennomstrømming og produktkvalitet på anlegget ditt.
Service
Matsystemtjenester
Alfa Laval-matsystemtjenester bidrar til å utvide ytelsen til matsystemene dine ved å maksimere ytelsen til prosessene. Dette gjør at du kan:
- Forbedre driften din kontinuerlig for å opprettholde konkurransefortrinn
- Fokusere på oppetid, optimalisering og tilgjengelighet
- Maksimere avkastningen på investeringen gjennom hele livssyklusen til matsystemene dine
Bruksområder
Spørsmål og svar om Revos konsentrasjonssystem
Finn svar på de oftest stilte spørsmålene om Revos ølkonsentrasjonssystem her.
Redusere karbonutslipp – Les mer i den tekniske veiledningen vår
Hvordan kan bryggerier og drikkevareproduksjonsanlegg redusere karbonfotavtrykkene sine og samtidig gjøre driften mer effektiv? Reduksjon av direkte og indirekte utslipp spiller en viktig rolle – fra innkjøp av råvarer, elektrisitet og produksjon til emballasje, materialer og distribusjon. Denne tekniske veiledningen fokuserer på omvendt osmose (RO)-membranfiltrering for øl- og drikkekonsentrasjon som en kostnadseffektiv måte for produsenter å redusere karbonavtrykket på i forsyningskjedene.