Øldealkoholiseringsmoduler
Alfa Laval tilbyr avanserte kostnadseffektive, standardiserte løsninger og systemer for å fjerne eller redusere alkohol i øl for å hjelpe bryggere med å ta seg inn i det raskt voksende og lønnsomme markedet av øl med lite alkohol og alkoholfritt øl mens folk over hele verden søker etter sunnere alternativer.
Nøkkelprodukter
3 grunner til at etterspørselen etter øl med lite alkohol og alkoholfritt øl øker
Salget av alkoholfritt øl har økt med nesten 18 % de siste fem årene i Vest-Europa, melder Euromonitor. Og prognoser viser at salget vil fortsette å stige med ytterligere 12 % innen utgangen av 2022. Denne trenden er bemerkelsesverdig ikke bare i Europa, men også i Midtøsten, Afrika og Asia-Stillehavsregionen. Her ser du at Saudi-Arabia, Nigeria, Spania, UAE og Kenya er toppmarkedene for alkoholfritt øl.
Hva er de viktigste driverne for dealkoholisering av øl?
1) Alkoholfritt øl er et godt alternativ for forbrukere som ikke drikker øl eller alkohol. Det er en kilde til nye inntekter og en voksende nisje for bryggerier.
2) Alkoholfritt øl er en alternativ ølbasert drikke for folk som drikker øl men ser klare fordeler, som ansvarlig drikking, sunnere livsstil, lavere kalorier og god smak.
3) Med teknologifremskritt kan du få alkoholfri øl med full smak. Kvaliteten og smaken på alkoholfritt øl har blitt mye bedre med riktig innovasjon.
Derfor er det å lage lav- eller alkoholfri øl en klar driver for lønnsom vekst over hele verden. Store bryggerikonsern investerer mye penger i å lage og markedsføre alkoholfritt øl.
Hvordan fjerne alkoholinnhold fra øl?
1) Fjerning av alkohol fra øl ved hjelp av destillasjon
Tradisjonelt brukes destillasjon for å fjerne alkohol fra øl. Det er en fysisk prosess hvor komponenter i en blandet strøm er delt opp etter forskjellig kokepunkt. Noen komponenter i en flytende blanding har et lavere kokepunkt enn andre. Når temperaturen øker, separeres visse komponenter og konsentreres ved å kokes bort. Hvis temperaturen overstiger kokepunktene, fordamper alkohol mye raskere enn vann gjør. Avkjøling av de resulterende dampene produserer deretter en høy prosentandel alkohol. Den resulterende restvæsken blir det alkoholfrie ølet.
Med destillasjon er koking av øl nøkkelen til etanolekstraksjon. Det er noen ulemper. For det første er oppholdstiden ved koketemperatur lengre (sammenlignet med den korte ned oppholdstiden) for å muliggjøre effektiv destillasjon og faseseparasjon. For det andre, brent smak.
2) Fjerning av alkohol fra øl ved bruk av Stripping
Stripping er en skånsom, enkeltpassering prosess som krever mindre enn ett minutts oppholdstid som fjerner etanol fra en væskestrøm ved bruk av en gasstrøm i motstrøm basert på massebalanse.
Det er en usedvanlig effektiv måte å fjerne alkohol ved lav temperatur og trykk, fordi fjerningen alltid skjer i likevekt. Temperaturen er aldri for høy til å forårsake koking (destillasjon, ikke ønsket) eller aldri for lav til å forårsake oversvømmelse eller fortynning (også ikke ønsket). Det er ingen koking, bare svært effektiv separasjon ved bruk av prosess med mykt vann (<10 dh) dampstrøm under optimale forhold.>10>
Dette fjerner ethvert behov for resirkulering for å oppnå de nødvendige spesifikasjonene for det endelige alkoholfrie ølet.
Lær mer om dealkoholisering av øl ved hjelp av avansert stripping-teknologi
3) Fjerning av alkohol fra øl ved hjelp av membranfiltrering
Med bruk av omvendt osmose spiralmembraner i et høy-hygienisk oppsett, med prosessen som foregår ved temperaturer på 10-20ºC (50-68ºF) eller mindre, kan man få i seg et alkoholfritt øl eller øl med lite alkohol av høy kvalitet hvis smak er upåvirket av oppvarming.
Membranene skiller fôrølet i to strømmer. Permeatstrømmen – bestående av vann og alkohol – går gjennom membranene. Retentatstrømmen – bestående av konsentrerte proteiner, farge- og smaksforbindelser – gjør det ikke, og kan føres tilbake til øltanken. Dette er det grunnleggende prinsippet bak øldealkoholisering ved hjelp av membranprosesser.
Lær mer om dealkoholisering av øl ved hjelp av avansert membranteknologi
Service
Alfa Laval er verdensledende innen nøkkelteknologiområdene varmeoverføring, separasjon og væskehåndtering. Bryggeri kunnskap er en integrert del av hvem vi er — støttet av solid teknisk støtte og omfattende prosessløsninger.
- 0 prosessen starter i bryggeriet og hvordan øl fermenteres.
- Forbehandling av øl og støtte etter behandling er nødvendig.
- Dealkoholisering er en komplett løsning, ikke bare en komponent.
Basert på vår omfattende portefølje kan Alfa Laval skreddersy helhetlige bryggeriprosessløsninger som møter bryggeriets behov—for varmblokken, kuldeblokken, filtrering, verktøy, behandling og emballasje.
Alfa Laval har bred kompetanse til å levere løsningene bryggerier trenger for å produsere godt øl. Ekspertene våre har en dyp forståelse av bryggerikrav og kan trekke på vår enorme portefølje for å skreddersy omfattende løsninger og tjenester som møter bryggeriets behov.