Dealkoholiseringsmodul
Alfa Lavals helautomatiserte avalkoholiseringsmoduler er plug-in-løsninger som fjerner alkohol effektivt og forsiktig i én omgang for å produsere øl med fullverdig smak. De er designet for å hjelpe bryggerier å ta tak i et raskt voksende og lønnsomt marked for alkoholsvakt og alkoholfritt øl når folk søker etter sunnere alternativer. Det modulære prinsippet gjør det enkelt å legge til alkoholfri bryggekapasitet uten behov for større kapitalinvesteringer.
Mer enn 25 års teknologisk utvikling og erfaring med LAB/NAB-produksjon hjelper deg å lykkes
- Fjerning i én omgang ved lav temperatur og korte holdetider sikrer høy kvalitet og fremragende smak i avalkoholiserte produkter
- Høye strømningshastigheter - opptil 100 hl/time for 0,0 % og < 0,5 % øl
- Enkel å installere og integrere takket være prefabrikert, modulær plug-in-løsning
- Lave drifts- og vedlikeholdskostnader (ingen roterende deler i strippekolonnen)
- Forsyning fra én enkelt kilde gir trygghet
Beer Dealcoholization Webinar – 21 Nov 2019
In this free webinar our expert Juan Jurado will share with you key aspects to consider when producing quality non-alcohol beer that meets market demand.
Global service
Våre moduler støttes av globale Alfa Laval Support Service, som inkluderer oppstart, opplæring, anleggsrevisjoner og oppgraderinger.
Teknologi
Alfa Laval avalkoholiseringsmodul er en innovativ kombinasjon av Alfa Lavals teknologier som fungerer som et godt integrert system. Den helautomatiserte modulen gjør det enkelt å fjerne alkohol fra øl ved lav temperatur og trykk ved én gjennomgang gjennom en vertikal strippekolonne.
Ølet blir først avgasset, og alle kondenserbare, flyktige stoffer føres tilbake til ølstrømmen. Alkoholen som finnes i strømmen av inngående øl, fjernes i en spesiell, vertikal strippekolonne som muliggjør høy desorpsjon ved å føre en strippegass (kulinarisk damp) opp i et tårn med tettpakket materiale (proprietært for Alfa Laval) under forhold som er nær vakuum. Materialet optimaliserer strippeprosessen ved å maksimere det effektive kontaktområdet mellom øl og strippegass.
Produksjonskapasiteten angis ved å regulere den innkommende ølstrømmen før den føres til væskefordeleren øverst i kolonnen. Denne fordeleren dispergerer deretter øl inn i kolonnen, hvor den renner nedover mot strømmen av strippegassen som injiseres i bunnen av kolonnen og stiger opp gjennom den.
Dampen som strippes ut av ølet består av damp, alkohol og andre flyktige stoffer. Den ventileres fra toppen av kolonnen til en platevarmeveksler, som avkjøler dampen i en alkoholkondensatstrøm.
En endelig vakuumfase fjerner eventuelle gjenværende ikke-kondenserbare flyktige stoffer. En resirkulasjonspumpe på glykolsiden minimerer all risiko for at den strippede dampstrømmen fryser under kondensering.
En viktig fordel ved dette strippeprinsippet er at det gir en eksepsjonelt effektiv fjerning av alkohol ved lav temperatur og trykk. Det er ikke behov for resirkulering for å oppnå de påkrevde spesifikasjonene for det endelige avalkoholiserte ølet.
Systemet inneholder en resirkuleringssløyfe hvis det er nødvendig med ytterligere stripping. Strippeeffektiviteten kan også økes ved å regulere temperaturen i ølet før det går inn i kolonnen, eller ved å endre trykket i systemet.
Denne helautomatiske, energieffektive modulen gir pålitelig alkoholfjerning i én omgang ved hjelp av et unikt, effektivt strippeprinsipp ved lav temperatur og trykk for å holde driftskostnadene på et minimum.
Finn ut mer
Du kan lese mer om effektiviteten, praktiske og tekniske detaljer ved våre avalkoholiseringsmoduler for øl ved å laste ned brosjyren.
La oss hjelpe deg å skape et spennende og lønnsomt marked
Alkoholsvakt og alkoholfritt øl er antatt å få betydelig innpass i de største markedene. Dette vil gi grunnlag for viktige valg og utfordringer med hensyn til smak, teknologi og kostnadseffektivitet. Vi kjenner prosessen med å fjerne alkohol fra øl. Ta kontakt med oss og la oss diskutere mulighetene for bryggeriet ditt.
Bli inspirert
Det er en jevn, betydelig og global tendens mot øl med mindre alkohol. Noen bryggerieksperter mener at så mye som 20 % av alt øl som selges i 2020 vil falle inn i den såkalte "sunne" kategorien. Med "sunn" menes "med alkoholinnholdet fjernet". Men hvordan kan man bruke den fjernede alkoholen?
Alfa Laval på BrauBeviale 2019
Bli med å få ting til å skje på Alfa Lavals stand 7-430 på Brau 2019, hvor vi fokuserer på hvordan ølprodusenter kan diversifisere produktene sine og variere med nye smaker og aromaer mellom 12. - 14. november 2019. Alfa Lavals avanserte bryggeriløsninger, fra moduler til komplette prosessblokker, er utviklet for å hjelpe ølprodusenter med å oppnå høyere effektivitet samtidig som energi- og vannforbruk, avfall og utslipp minimeres.