Beer DeAL

Avalkoholiser alt øl og alle gjærede drikketyper med lavt alkoholinnhold i samme anlegg med det frittstående, helautomatiserte Alfa Laval Lowal-avalkoholiseringssystemet. Behandling ved lav temperatur bevarer ølets naturlige smak og hindrer forringelse av smaken på ølet til tross for avalkoholiseringsprosessen. Resultatet er en høyere kvalitet på ølet, enten det er øl med lav alkoholprosent eller alkoholfritt øl, samt mer energieffektiv produksjon.

 Lowal de-alcoholizer

Avalkoholisering er den praktiske og kostnadseffektive måten

  • Avalkoholiseringsprosess med lavt oksygenopptak
  • Fire standardstørrelser med opptil 168 spiralmembraner i tre sløyfer
  • Samme anlegg kan håndtere alle typer øl, inkludert ufiltrert hveteøl og mørke øltyper
  • Kapasiteter mellom 300 og 1000 hl/dag av alkoholisert øl med en endelig alkoholkonsentrasjon på < 0,5 volum-% alkohol
  • Alle rør og alt utstyr som er i kontakt med produktet eller rengjøringsvæsker, har hygienisk konstruksjon
Dette standardiserte spiralmembranfiltreringssystemet for avalkoholisering er en plug-in-enhet for satsvis drift. Vi har utviklet det spesielt for å konsentrere øl eller andre alkoholfrie, gjærede produkter på en praktisk og kostnadseffektiv måte. Det er montert på meier for enkel installasjon og kan lett utvides for å vokse i takt med produksjonen. Den er utstyrt med et CIP-system (Clean-In-Place) og automatiserte rengjøringsprosedyrer som sikrer lave vedlikeholds- og utskiftningskostnader for avalkoholiseringsprosessen.
.

Brygging av lyst eller alkoholfritt øl

Systemet bruker spiralmembraner basert på omvendt osmose i et høyhygienisk oppsett. Den består av fire operasjoner:

  • Forkonsentrasjon
  • Diafiltrering
  • Alkoholjustering
  • Etterbehandling

Hvert av disse trinnene foregår ved temperaturer på 10-20 ºC (50-68 ºF) eller lavere, noe som resulterer i et alkoholfritt øl av høy kvalitet, og hvor smaken ikke påvirkes av oppvarming.

Membranene skiller det inngående ølet i to strømmer. Permeatstrømmen – vann og alkohol – passerer gjennom membranene. Retentatstrømmen – konsentrerte proteiner, fargestoffer og smaksstoffer – passerer ikke gjennom membranene og kan føres tilbake til øltanken.

Det opprinnelige ølet fra øltanken pumpes til avalkoholiseringsenheten. To matepumper bringer deretter trykket opp til 35 bar. På dette tidspunktet blir ølet ført inn i den første sløyfen, hvor en pumpe sirkulerer det over membranene. Retentatet fra den første sløyfen fortsetter til den andre sløyfen og resirkuleres over membranene i sløyfe to.

Retentatet fra sløyfe to returnerer til øltanken via en trykkavlastningsventil. Permeatet fra alle sløyfer samles opp og føres enten til avløp eller lagres for spyling med vann i neste CIP-syklus.

Ølet i membranmodulen er laget for å strømme parallelt med membranoverflaten, som holder membranene rene (krysstrømning). På grunn av det statiske trykket på 30-35 bar presses små molekyler som vann og alkohol gjennom, mens de større molekylene, som for eksempel proteiner, smaks- og fargestoffer, stoppes. Disse forbindelsene forblir i retentatet. Dette er de grunnleggende prinsippene for brygging av alkoholfritt øl.

Trinn 1: Forhåndskonsentrasjon

Dette trinnet reduserer volumet i inngående øl. Etter å ha passert membranmodulene, resirkuleres det inngående ølet over porsjonsblandetanken. Permeatet fjernes mens retentatet føres tilbake til øltanken inntil ønsket volumreduksjon er oppnådd.

Trinn 2: Diafiltreringsprosess

Dette trinnet innebærer å vaske ut alkoholen ved hjelp av diafiltrering. Det ligner i prinsippet forkonsentrasjonstrinnet, men det tilsettes nå diafiltreringsvann. Diafiltreringstrinnet reduserer alkoholinnholdet til ønsket verdi for det endelige ølet med lavt alkoholinnhold.

Trinn 3: Alkoholjustering

Etter diafiltrering blir ølet justert ytterligere ved å tilsette avluftet vann i porsjonsblandetanken. Dermed kan man oppnå det ønskede endelige alkohol- og ekstraktinnholdet for å få enten lavalkoholholdig eller alkoholfritt øl og finjustere smaken. Mengden avluftet vann som tilsettes, er normalt den samme som mengden av permeat i det første trinnet.

Trinn 4: Etterbehandling

Det avalkoholiserte ølet kan få sine spesielle egenskaper ved å justere CO2-nivå, farge eller smak.

Denne avalkoholiseringsløsningen er en del av et bredt spekter av membranteknologi

Membranfiltrering for fjerning av alkohol fra øl fullender utvalget av andre separasjonsteknologier som Alfa Laval tilbyr. Dette sikrer at vi alltid er i stand til å gi deg den ideelle løsningen for din spesifikke prosess. Ved å bruke membranfiltrering alene eller i kombinasjon med vårt utvalg av sentrifuger, dekantere eller fordampere kan du tilpasse bryggingen slik at den passer til dine nåværende og fremtidige kunders krav.

.

Få et tilbud

Hvilke løsninger er du interessert i? *

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.